logo
CATALÀ | ÀRAB | CASTELLÀ
 

Detall de notícia

La celebració de la festa de l’esmorzar

dissabte, 16/06/2018

 Després del mes del Ramadà, en què els fidels van ser a prop de Déu, fent el dejuni, renovant la seva espiritualitat i abandonant els seus plaers, tots els musulmans del món celebren el seu final amb la festa de l’esmorzar (Aïd Alfetr).

Dies abans de la festa, els més pobres reben l’almoina de la fi del Ramadà, abans que surti el sol, per part dels seus veïns amb més possibilitats. Així podran comprar el que necessiten i compartir de manera solidària aquestes celebracions amb la resta de la comunitat. També com a costum, els pares compren roba i calçat nous als seus fills per a celebrar la festa de l’esmorzar i les mares elaboren dolços i tortells a casa per esmorzar i berenar. El dia de la festa comença al matí amb una oració comunitària que es fa normalment a la plaça o a les mesquites. Després els creients s’intercanvien visites amb els seus familiars i veïns.

La celebració de la festa de l’esmorzar després del final del Ramadà simbolitza la paciència i l’adaptació pel compliment amb el compromís i les obligacions, que sempre té un final feliç i agradable que obre una nova etapa de la nostra vida.

Notícies
dissabte, 11/05/2019 Mirades sobre el Ramadà
dissabte, 30/03/2019 Lletres per a Tothom 2019
dissabte, 22/12/2018 Cuina dels petits